West-Vlamingen naar wk show waterskiën in Canada

10/10/17 om 11:15 - Bijgewerkt om 11:14

Voor de vierde keer in show ski-geschiedenis stuurt België een nationaal team naar de wereldkampioenschappen.

West-Vlamingen naar wk show waterskiën in Canada

In 2018 vindt het WK plaats in Huntsville, Canada, van 7 tot 9 september. Daar neemt het nationaal team het op tegen landen als Amerika, Australië, Canada, China en Duitsland.

West-Vlamingen naar wk show waterskiën in Canada

Showdirectors Arne Van Maele (23, Ruddervoorde) en Gilles Hardy (25, Ieper) van het West-Vlaams Showteam(Jabbeke) maakten na heel wat wikken en wegen een selectie van een veertigtal teamleden. Nooit eerder was de aandacht voor een WK-campagne zo groot. De twee showdirectors kregen om en bij de zestig kandidaturen binnen van skiërs uit elk team in België. Zo verwelkomt het Belgisch Waterski Showteam voor het eerst skiërs uit Jachthaven Grimbergen en Geelse showskiërs.

Het West Vlaams Showteam en regerend Belgisch Kampioen V.V.W. Gierle zijn het sterkste vertegenwoordigd met respectievelijk 15 en 10 teamleden. Wat nu volgt is een jaar vol voorbereidingen. De bedoeling is twee shows te brengen in Canada, met als thema '007'. Volgende maand al, trekt het volledige team naar Limburg op teambuilding.

Vanaf december duikt het team dan het zwembad en de sportzaal in om hun trainingen aan te vatten op piramide, dubbels en ballet.

West-Vlamingen naar wk show waterskiën in Canada

Voor West-Vlaanderen trekken Gilles, Lieven, Gaëlle, Grace, Joyce en Yana Hardy (Ieper), Arne & Carlos Van Maele (Ruddervoorde), Mario Lagae (Sint-Kruis), Yana Lagae (Waardamme), Ignace Soenen (Vichte), Wout & Ine Vandeweghe (Jabbeke), Annick Devriendt (Varsenare) en Xanthe Fermon (Nieuwkerke) naar Canada.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!