West-Vlamingen mikken op podium op WK triotriatlon

02/06/18 om 13:58 - Bijgewerkt op 30/05/18 om 14:03

Met sinds de oprichting in 2012 verschillende overwinningen en ereplaatsen in binnen- en buitenland kan het Tricoo Tri Team al op een mooie erelijsten teren. Ook dit seizoen ging het team voortvarend van start. Na zeges in Koksijde en Veurne mogen Delphine Pareyn (29), Pieter Vanneste (41) en Björn Pollentier (39) met gezonde ambities richting het WK in Slowakije van komende zondag vertrekken.

Het idee om met een trioteam te beginnen, ontstond al een aantal jaar geleden. Het was teamkapitein Pieter Vanneste die het initiatief nam. "Als jeugdatleet was ik lid van het Decospanteam in Menen. Door het studentenleven is dat wat verwaterd, maar na mijn studies begon ik weer fervent te fietsen, wat eigenlijk altijd mijn beste onderdeel geweest is. Wegens werk en gezin zat individueel aan triatlon doen er niet meer in, dus groeide het idee om met een trioteam te beginnen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!