West-Vlamingen halen het podium in motorcross van Herzele

Stanley Verstraete was de beste bij Juniores MX2. © Foto Coghe
Redactie KW

De motorcrossers VJMO/MCLB waren afgelopen weekend te gast in het Oost-Vlaamse Herzele, op het gekende spektakelcircuit Hof Ter Goten met zijn hoogteverschillen.

Onze West-Vlaamse vertegenwoordigers lieten zich meestal van hun beste kant zien, met onder meer een volledig West-Vlaams podium bij de Nationalen mx2. Winnaar werd Mattis Meersschout uit Wingene, voor Damon Tanghe uit Ooigem en Cyriel Engelaere uit Kerckhove. Bij de Internationalen mx1 was er een heel knappe dubbele tweede plaats van Jurgen Wybo achter Seronval. Bij de Inters mx2 zagen we nieuwe zege van Torpjurn Van Hoe en bij de Inters B ook alweer een zoveelste dubbele reekszege van Menenaar Tim Vandriessche.

Sterke Stanley Verstraete en Aaron Spruytte

Met heel veel spanning werd uitgekeken naar de Junioren, die in beide categorieën moesten strijden voor punten in het BK. Bij de mx2 waren er twee spectaculaire reeksen met Stanley Verstraete in strijd tegen de kampioen van de Beloften van vorig jaar, Henson Lievens, die elkaar niet wilden lossen. In de eerste reeks werd Stanley winnaar na een gigantische strijd, waarbij hij pas in de uiterste eindfase voorbij zijn rivaal raakte.

In de tweede manche moest Stanley uit Zerkegem vrede nemen met de tweede plaats, maar hij was al zeker van de eindzege. Nick Lamote uit Sijsele werd in deze categorie mooi derde. Bij de Junioren mx1/3 waren de bloemen voor Bram De Buysere uit Sint-Kruis en Matthias Vermeersch uit Ardooie-Ingelmunster op de tweede stek. Ook bij de Beloften was Aaron Spruytte uit Kortemark opnieuw goed voor goud en het zilver was hier verrassend voor Zwevezelenaar Lemmy Trioen.

Eerste eindzege voor Jonas Vandamme

In de reeksen voor Amateurs was Patrick Carlier uit Kuurne in beide manches de beste. Bij de Nieuwelingen-Open noteerden we de tweede plek voor Waregemnaar Kristof Douterloigne en de derde stek voor Emelgemnaar Davy Vanderhaeghen, ook deze jongens streden voor punten in het BK. Bij de Nieuwelingen mx1/3 was er de allereerste eindzege voor Jonas Vandamme uit Beernem en bij de Dames stond Kelly Debruyne opnieuw op het hoogste schavotje na haar dubbele reekszege.

Volgende afspraak in Ruiselede

Bij de vierwielers, de Quads Open, noteerden we een dubbele reekszege van Jens De Kegel uit Koekelare en tot slot de Zijspannen met Maxim Van Der Haeghen-Steve De Schacht (Koolkerke) als eindwinnaars in groep A, voor Wingenaar Nico De Soete met Achly Vanlerberghe in het bakje. Bij deze moet ook gezegd dat Kenneth Dierckens-Jordan Waerniers op weg leken naar een dubbele reekszege tot ze op twee ronden van het einde uitgeschakeld werden met een gebroken voorvering. In groep B waren de bloemen andermaal voor Matthieu Verbrugghe-Gauthier Valcke uit Oostrozebeke.

Volgende week afspraak in Ruiselede voor de Pinkstertrofee.

(Guido Allewaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier