West-Vlamingen goed voor nationale badmintontitels bij de jeugd

Siebelijn De Sutter was goed voor een dubbeltitel. (Foto ACR) © (Foto ACR)
Redactie KW

Gertjan Devaere Belgisch kampioen in enkel, dubbel en gemengd U19.

In Lokeren had zondag het nationaal kampioenschap badminton bij de U11, U13, U15, U17 en U19 plaats. Senne Houthoofd uit Izegem is actief in eerste nationale bij Lebad en lid van het Belgische team U17. In die leeftijdscategorie behaalde hij de nationale titel in het enkelspel. Als jongste A-speler in ons land won hij achtereenvolgens van Jens Smet, Mathieu Ombecq, Robby Bronselaer en Eubil Shannon Cabije. In dubbel gemengd U17 was Houthoofd ook goed voor een gouden medaille, samen met Kirstin Boonen.

Bij de U19 was de Belgische titel in enkelspel voor Gertjan Devaere uit Oostrozebeke. Hij is tevens lid van Leiebadminton en speelt met Houthoofd in eerste nationale. Devaere was ook in dubbel heren U19 goed voor goud met Quentin Bouchez uit Ronse. In dubbel gemengd U19 greep hij dan weer de titel met Sofie Van De Kerkhof.

Badmintonclub DZ 99 uit Deerlijk is ook twee Belgische jeugdkampioenen rijker. Remi Leman en Thomas Vanderbeken wonnen de gouden medaille bij de jongens dubbel U17.

Bij de Brugse Badmintonclub was er een dubbele titel voor Lieke Van Parys. Ze won zowel in het enkelspel als in het dubbelspel, met Fae Boonen, bij de U11. Siebelijn De Sutter (Lebad) uit Assebroek was samen met Lien Lammertyn goed voor een eerste plaats in meisjes dubbel U15.

(ACR – Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier