West-Vlaamse judoclubs vieren Vlaamse kampioenen

© (Foto ACR)
Redactie KW

Het Vlaams kampioenschap judo voor senioren had zaterdag plaats in sportcomplex De Ponte in Tielt. De medaillewinnaars zijn zo goed als zeker van deelname aan het BK op 3 november in Antwerpen.

Op het Vlaams kampioenschap in Tielt kwamen de medaillewinnaars van de voorbije provinciale kampioenschap op de tatami. Bij de heren in de categorie +100 kg was er brons voor Sükrü Taskin (JS Kortrijk). In -100 kg moest Jelle Hoste (JC Kawaishi Ingelmunster) tevreden zijn met een derde plaats. Karel Foubert (JC Olympia Brugge) is in -90 kg de sparing partner van Matthias Casse (deelname aan WK junioren) en wilde zich laten opmerken. Een medaille zat er voor hem echter niet in.

In de categorie -73 kg zegevierde JC Koksijde met goud voor Gaston Rammant en zilver voor Aslanbek Kagermanov die mede in die reeks tot de topfavorieten behoorde. Nog voor de club uit Koksijde was er een zilveren een bronzen medaille voor respectievelijk Jos Bruggeman en Robbe Demets in de categorie -60 kg.

Nog bij de heren bezorgde Belmin Valk (JC Ardooie) zijn club zilver in -66 kg.

Bij de dames werd Rania El Kilali (Judo Izegem) Vlaams kampioen in de categorie +78 kg. Demi Desender (JC Koksijde) kampte naar goud in -70 kg, Skye Marnix (JC Ardooie) was goed voor brons. Succes was er ook voor Jolien Lefevere (Judo Kwai Moorsele) met goud in -63 kg en brons voor Sien Bruggeman (JC Koksijde). Katrijn Goethals (JC Eernegem) was in -57 kg eveneens goed voor een derde plaats, net als Rani Declerck (JC Lichtervelde) bij de dames -52 kg.

In de lichtste categorie -48 kg ging het zilver naar Jolien Berton (JC Eernegem) en een bronzen medaille naar Celine Ramon (JC Jenos Kwai Hooglede).

Amber Ryheul, eveneens bij de club in Hooglede actief en met een deelname aan het WK junioren is rechtstreeks geselecteerd voor het komende BK.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier