West-Vlaamse clubs succesvol op BK trampolinespringen

Redactie KW

Tijdens het pinksterweekend had in Essen het Belgisch kampioenschap Tumbling, Trampoline, Dubbele Minitrampoline en Trampoline Synchroon plaats.

Op trampoline in de categorie A- 15-17 jaar was de Belgische titel voor Darwin Billiet (Lenig en Vlug Beveren Leie) met een score van 145.020 punten, voor ondermeer Gunay Kusdemir (Koninklijke Turnkring Rust Roest Brugge) die als derde eindigde. Bij de meisjes ging de titel naar Femke Van Heuverswyn (Lenig en Vlug Beveren-Leie) met 143.595 punten. Zij versloeg haar clubgenoten Augustus Davis en Hanna De Smet. Hanna en Femke waren tevens goed voor het nationale goud in synchroon.

In de categorie A-11 jaar bij de meisjes was er een nationale titel voor Amira Aboud (WIK Oostende) met een score van 123.680. Brent Deklerck (Koninklijke Turnvereniging Rust Roest Brugge) veroverde goud in de categorie A-12 jaar bij de jongens. Zijn clubgenoot Robbe Eeckhout zorgde met 129.535 punten voor de sterkste prestatie in de categorie A-13-14 jaar en werd tevens Belgisch kampioen. Sigurd Luyckx, eveneens van Rust Roest, legde beslag op de derde plaats. Bij de meisjes was er brons voor Mara Depoortere (Lenig en Vlug Beveren Leie) voor Jara Deneire (WIK Oostende). Bij de jongens volgde een derde plaats voor Brooklyn Denecker (WIK Oostende) met een score van 117.655.

Tenslotte op het hoogste niveau bij de senioren moest Loic Lenoir (WIK Oostende) tevreden zijn met zilver, na Gentenaar Joris Geens en voor Simon Debacker, (Lenig en Vlug Beveren-Leie) als voormalig nationaal en dit jaar Vlaams kampioen. Simon greep met Joris wel de nationale driekleur in synchroon.

Nog in synchroon was er op A-niveau een Belgische titel voor Lenig en Vlug Beveren-Leie met Viktor Desimpele en Ese Davis.

(ACR – Foto Flickr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier