West-Vlaams duo Günay Kusdemir en Darwin Billiet zevende op EK trampoline

Günay Kusdemir (Rust Roest Brugge) en zijn trainster Lynn Patrouille. © ACR
Redactie KW

Op het Europees kampioenschap TU-TRA-DMT in Baku (Azerbeidzjan) konden Günay Kusdemir (Rust Roest Brugge) en Darwin Billiet (Lenig &Vlug Beveren-Leie) zich na een vijfde plaats tijdens de kwalificaties bij de junioren als jongensduo plaatsen voor de finale Trampoline synchroon.

Ondanks de mooie sprongen en een knappe score van 80.100 tijdens de kwalificaties eindigde het West-Vlaamse duo op de zevende plaats met 38.450, omwille van een klein foutje op het einde van de routine.

Het meisjesduo Femke Van Heuverswyn en Hanna De Smet van Lenig & Vlug Beveren Leie sprong samen 75.450 punten bij elkaar, goed voor een elfde plaats in het klassement. Dit resultaat was echter niet voldoende om aan de finale deel te nemen.

Senior Loïc Lenoir (WIK Oostende) sprong eerder op het EK tijdens de kwalificaties Trampoline individueel een goede eerste reeks. Tijdens zijn tweede liep het mis. Voor hem was er geen halve finale.

Bij de Belgische juniores individueel was er een goed resultaat voor hun eerste EK. Hanna De Smet werkte de mooiste reeks af met een score van 88.215 punten, voor Amelie Nuytten (WIK Oostende) met 86.140 punten, gevolgd door Femke Van Heuverswyn met 85.995 punten en Augustus Davis (Lenig & Vlug Beveren Leie) met 85.300 punten. Ook de jongens sprongen hun reeksen zonder fouten. Darwin Billiet was goed voor 91.345 punten, Günay Kusdemir behaalde een score van 89.040. Maar ook voor deze jonge trampolinegymnasten was er jammerlijk geen finale.

(ACR – foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier