Plasschaert blijft dus voorlopig hangen op een zevende plaats na vier regatta's. Maité Carlier is 40e.

Wannes Van Laer kon in de Laser Standard één wedstrijd afwerken. Hij werd daarin pas 32e. In de stand zakte Van Laer terug naar plaats 21. William De Smet, vrijdag 38e, staat vijf posities lager in het klassement.

49er-team Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers sluiten hun World Cup af op de 23ste plaats. Alhoewel er vrijdag in hun klasse geen race is gevaren, heeft de wedstrijdorganisatie beslist dat de races niet worden ingehaald en de top 10 zaterdag de medaillerace vaart. Op sociale media laten Yannick en Tom weten dat het drie zware dagen waren, maar ze hebben veel geleerd over wat ze nog moeten verbeteren en waarop ze zich zullen focussen op tijdens hun volgende trainingen.

Ook voor de Nacra 17-zeilers zit de World Cup erop. Net als de 49er klasse konden zij vrijdag geen races varen door de lichte en onstabiele wind. Isaura Maenhaut en Levi slap eindigen op de 19de plaats, gevolgd door Jan Heuninck en Anouk Geurts op de 20ste plaats. Jan en Anouk maakten op de tweede dag een zware crash, waardoor ze niet verder konden varen in de overige races.

(Belga/PR)