Wagen laat Bernd Casier in de steek in ‘6 Uren’: “Ik kan niemand iets verwijten”

Bernd Casier werd in Kortrijk in de steek gelaten door zijn wagen. © DM
Redactie KW

De 6 Uren van Kortrijk werd een genietbare rally, die spannend was van begin tot einde. Een van de smaakmakers was Bernd Casier, die lange tijd aanspraak maakte op de overwinning, maar de snelle piloot uit Bellegem werd in de steek gelaten door zijn Ford Fiesta R5.

Het seizoen begon uitstekend voor Bernd Casier, want hij won de Rallysprint van Moorslede, die hij op uitnodiging van enkele lokale sponsors reed. Daarna besliste hij om deel te nemen aan het nieuwe TER-kampioenschap, de evenknie van het Europees kampioenschap. Hij debuteerde met een derde plaats in de Transilvania Rally in Roemenië en kort daarop volgde een vierde plaats in de Ypres Rally. “We stonden op dat moment aan de leiding in de tussenstand van dat kampioenschap, maar het probleem was dat de Rally van Madeira de volgende op de kalender was en die viel te midden ons verlof. Ik kon het thuis niet verkocht krijgen om de Rally van Madeira te kiezen boven een vakantie met de familie”, legt Bernd uit.

Drie snelste tijden

Bernd reed in het tweede deel van het kampioenschap nog de Liezen Rallye in Oostenrijk en de Rallye du Valais in Zwitserland en behaalde daar respectievelijk een zevende en een tweede plaats. Dat was ruim voldoende om vicekampioen te worden na een ongenaakbare Giandomenico Basso.

Wagen laat Bernd Casier in de steek in '6 Uren':

“Ik kon het thuis niet verkocht krijgen om de Rally van Madeira te kiezen boven een vakantie met de familie”

De afsluiter van het seizoen, de 6 Uren van Kortrijk, werd echter geen succes. Net als twee jaar geleden – hij werd toen 103de na heel wat pech – werd hij opnieuw overmand door pech. “We hadden al drie snelste tijden op de tabellen gezet en vochten al van bij de start een secondenduel uit met Vincent Verschueren. Door een paar kleine foutjes had ik een handvol seconden verloren, maar we streden wel nog voluit mee voor de overwinning.”

“Op de klassementsproef van Tombroek viel onze Ford Fiesta R5 plots stil en we kregen de wagen niet meer aan de praat, met een opgave tot gevolg. We vermoedden een elektronische storing, maar het bizarre was dat de wagen na een kwartier weer gewoon startte en dat we zonder problemen naar de Grote Markt van Kortrijk konden rijden. Het werd dus opnieuw een nulscore in mijn thuisrally, maar ik kan niemand iets verwijten. Onze Ford Fiesta R5 heeft ons heel het seizoen niet in de steek gelaten, maar viel in Kortrijk allicht stil door een futiliteit. Dit is en blijft een mechanische sport”, besluit Bernd Casier. (FM)