Voorlopige toptienplaats voor Emma Plasschaert op World Cup in Enoshima

15/09/18 om 09:24 - Bijgewerkt om 09:23

Dit weekend vindt de eerste World Cup van het 2019 seizoen plaats in Enoshima, op de locatie van de Olympische Spelen in 2020.

Voorlopige toptienplaats voor Emma Plasschaert op World Cup in Enoshima

© BELGA

Na de tyfoon van begin september is het nu de regen en de lichte wind die de World Cup parten speelt. De Laser Radial klasse, waarin Emma Plasschaert zeilt, heeft al twee dagen geen race kunnen uitvaren. Met nog twee zeildagen te gaan staat Emma voorlopig op de zevende plaats in de tussenstand en in de zelfde klasse staat Maité Carlier momenteel op de 40ste plaats. Enkel bij de Laser Standard hebben ze vandaag een race kunnen varen, William De Smet staat na zes races op de 26ste plaats en Wannes Van Laer is voorlopig 21ste. Voor beide Laser klasses staan er morgen drie races op de planning.

49er-team Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers sluiten hun World Cup af op de 23ste plaats. Hoewel er vandaag in hun klasse geen race is gevaren, heeft de wedstrijdorganisatie beslist dat de races niet worden ingehaald en de top tien morgen de medaillerace vaart. Op sociale media laten Yannick en Tom weten dat het drie zware dagen waren, maar ze hebben veel geleerd over wat ze nog moeten verbeteren en waarop ze zich zullen focussen op tijdens hun volgende trainingen.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!