Vlaanderen investeert in paardensport Waregem

04/01/18 om 15:54 - Bijgewerkt om 15:53

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) wil 900.000 euro investeren in de verdere inrichting van het eventingparcous voor de paardensport in Waregem.

Vlaanderen investeert in paardensport Waregem

Vlaams minister Muyters wil investeren in de paardensport in Waregem. We zien hier een beeld van de vorige editie van Waregem Koerse. © BELGA

Het initiatief kadert in de algemene investering van 15,8 miljoen euro in de Vlaamse topsportinfrastructuur. De investeringen moeten de trainingsfaciliteiten en sportmedische omkadering van de topsporters verder opkrikken. "We focussen onze investeringen op de topsport-driehoek Gent-Antwerpen-Leuven, met uitschieters richting Genk en Waregem", aldus minister Muyters.

Bedoeling is om bepaalde faciliteiten op één locatie te centraliseren. "Op die manier krijg je op één plaats de beste trainers, de beste infrastructuur en de beste omkadering zoals wetenschappelijk onderzoek en ondersteuning door de universiteiten. Bovendien ontmoeten de beste atleten uit elke sport elkaar op dezelfde locatie, wat hun prestaties naar een nog hoger niveau stuwt", legt minister Muyters uit.

In Waregem vindt dit jaar de 171e editie van Waregem Koerse plaats op dinsdag 28 augustus.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!