Vincent Verschueren zegeviert in Aarova Rallysprint

Redactie KW

Vincent Verschueren heeft voor eigen volk de Aarova Rallysprint gewonnen. De Skoda-rijder haalde in Oudenaarde van Kevin Abbring en Tim Van Parijs.

Net als vorig jaar draaide de Aarova Rallysprint uit op een duel tussen Vincent Verschueren en de Nederlander Kevin Abbring. Vincent Verschueren, vorige week nog tweede in de Omloop van Vlaanderen, zat duidelijk in het juiste ritme. Op de openingsproef pakte hij meteen vier seconden bonus op Abbring. De Semmerzakenaar kon zijn voorsprong daarna consolideren en pakte zijn tweede zege in Oudenaarde, voor Abbring en copiloot Pieter Tsjoen.

“Ik ben tevreden. De laatste proef was moeilijk na het lange wachten, maar we winnen dan toch deze Grote Prijs van Oudenaarde,” lachte Vincent Verschueren. “Ach, mij maakte dat wachten niet zoveel uit,” aldus Kevin Abbring. “Ik ben wel tevreden dat ik 1″ sneller was op de laatste proef, maar anderzijds ben ik nooit tevreden met de tweede plaats. Het is duidelijk dat ik op de eerste proef teveel tijd heb laten liggen door een gebrek aan ritme en vooral een gebrek aan kennis van de Pirelli-banden die ik voor de eerste keer gebruikte.”

De strijd om de derde plaats werd een streekduel tussen Porschist Tim Van Parijs en Fréderic Milcotte, die zijn debuut maakte met een Citroën DS3 WRC. Uiteindelijk klopte Van Parijs zijn vroegere copiloot met slechts één seconde. Claudie Tanghe vervolledigde de top vijf met de Porsche 997 GT3 van Renties, terwjil Poperingenaar Steve Bécaert (Mitsubishi Lancer Evo X) als zesde en eerste West-Vlaming finishte. Met Paul Lietaer en Xavier Beel, respectievelijk zevende en negende met hun Subaru’s, eindigden nog twee West-Vlamingen in de top tien.

Andermaal Lietaer

Lietaer was bovendien opnieuw de beste bij de Historics. De Heestertnaar was 37″ sneller dan Andy Lefevere, die voor de gelegenheid de BMW E21 van Peter Demeyere bestuurde. Dirk Vermeirsch (Ford Sierra Cosworth) finishte derde voor Bram Fonteyne (Volvo 240) en Claude Debue (BMW E21).

In Divisie 1-2, de categorie voor standaardwagens, pakte Avelgemnaar Stefaan T’Joens (Renault Mégane RS) een makkelijke overwinning voor Bjorn Ramboer (Citroën Saxo) en Luc Diet (Peugeot 106).

(JDH)