Vincent Verschueren ongenaakbaar in Rally van Staden

12/08/18 om 18:46 - Bijgewerkt om 18:53

Vincent Verschueren heeft voor de tweede keer de Rally van Staden gewonnen. De Oost-Vlaming klopte met zijn Skoda Fabia R5 thuisrijder Andy Lefevere en Davy Vanneste.

Vincent Verschueren ongenaakbaar in Rally van Staden

Blikvanger in Staden was Belgische kampioen Vincent Verschueren, die een nagelnieuwe Skoda Fabia R5 kwam inrijden met het oog op de Omloop van Vlaanderen. 'Skurie' was van meet af aan te snel voor de concurrentie. Hij sloeg al snel een kloofje op Andy Lefevere (Mitsubishi Lancer Evo X R4) en won uiteindelijk met een kleine minuut voorsprong op de Stadenaar. "We hadden uiteindelijk minder afstelwerk dan verwacht," vertelde Verschueren na afloop. "Omdat het parcours er op het einde erg moeilijk bij lag hebben we ook niet veel meer kunnen uitproberen. Het was de bedoeling om met een goed gevoel naar de Omloop te trekken en dat is gelukt."

Thuisrijder en ex-winnaar Lefevere verweerde zich sterk tegen het R5-geweld, maar moest uiteindelijk vrede nemen met de tweede plek. "Op een droog wegdek is het onmogelijk geworden om Vincent te volgen. Drie tienden per kilometer toegeven is echter geen schande," aldus de Mitsubishi-rijder, die in de Omloop van Vlaanderen mikt op een top vijf. Davy Vanneste finishte met de Skoda Fabia R5 als derde en bezorgde copiloot Eddy Snaet de titel van eerste Stadenaar. De Menenaar werd nog even bedreigd door Pieterjanmichiel Cracco, maar de Ford-piloot viel na aandrijvingsproblemen terug naar de vijfde plek.

Algoedt eerste RWD

Daarachter toonde Poelkapellenaar Philip Barbier zich de snelste in het Mitsubishi-duel met Dennis Degroote. Barbier finishte als zesde, terwijl Degroote in extremis zijn zevende plek verloor aan Cris Algoedt (BMW 1M) na een foutje in de slotproef. Een sterke Algoedt was uiteindelijk de beste bij de achtewielaangedreven wagens voor Chris Debyser (Porsche 997 GT3) en Kurt Braeckevelt (BMW 1M). Net buiten de top tien toonde thuisrijder Glenn Snaet (Peugeot 208 R2) zich de snelste in de F2-categorie.

Na de vroege opgave van Michaël Lynneel (Renault Clio) ging de zege bij de standaardwagens net als in de TBR Rallysprint naar Damon Noyelle. De Subaru-rijder had aan de finish 1'41" voorsprong op merk- en klassegenoot Jeroen Vanhoutte. Bjorn Ramboer (Citroën Saxo) tikte als derde aan voor Steve Seret (Renault Clio) en Stijn Blanchard (Citroën Saxo).

Lietaer oppermachtig

Bij de Historics stond opnieuw geen maat op Paul Lietaer. De Heestertnaar reed zijn Opel Manta 400 naar een uitstekende vierde plaats algemeen. Houthulstenaar Stefaan Prinzie was met zijn Opel Ascona 400 op weg naar een tweede plaats, maar moest met de finish in zicht opgeven met een defecte koppeling. Nick Toorré (Ford Sierra Cosworth) ging in de slotronde nog over Piet Declercq (Porsche 911) naar de tweede plek.

(JDH)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!