Vincent Verschueren en Veronique Hostens winnen 6 Uren van Kortrijk

26/11/17 om 21:38 - Bijgewerkt om 21:36

Oost-Vlaming Vincent Verschueren met de Kortrijkse Veronique Hostens als copilote heeft na zijn eerste Belgische titel nu ook de 6 Uren van Kortrijk voor de vierde maal gewonnen. Verschueren profiteerde optimaal van het uitvallen van Bernd Casier om zo onbedreigd te winnen.

Vincent Verschueren en Veronique Hostens winnen 6 Uren van Kortrijk

Het zaterdaggedeelte bracht weinig afscheiding tussen de favorieten. Er vormde zich een kopgroep bestaande uit Verschueren, Casier, Duquesne, Bécaert en Vander Schelden. Vincent Verschueren kon met iets mee dan twee seconden voorsprong gaan slapen maar het echte werk begon pas op zondagmorgen. Blijkbaar had de nachtrust verschillende piloten geen goed gedaan want zondagmorgen gingen al snel enkele favorieten in de fout. Zowel Geoffrey Vander Schelden, Didier Duquesne als Andy Lefevere en Philip Barbier gingen van de weg af en gaven op. Het grootste gedeelte van de zondag kregen we een spannende strijd tussen Verschueren en Casier terwijl Davy Vanneste, Steve Bécaert en Melissa Debackere streden voor de resterende podiumplaats.

Het wedstrijdbeeld veranderde toen Bernd Casier op de proef Tombroek aan de kant moest met elektrische storingen. Verschueren kon nu de wedstrijd rustig controleren en behaalde zijn vierde zege te Kortrijk sinds de herstart van de rally.

De tweede plaats was verrassend voor Thomas Vauterin die pas aan zijn tweede rally toe was met een R5 wagen en na een foutloze rally oprukte van de elfde naar de tweede plaats.

Voor de resterende podiumplaats streden drie R5's die zeer aan elkaar gewaagd waren. Davy Vanneste ging echter in de fout op 't Hoge toen hij met zijn Ford Fiesta rechtdoor in de struiken reed en zo zijn radiator beschadigde. Steve Bécaert reed een verdienstelijke rally maar moest op het einde de rol lossen en zo ging de derde plaats naar Melissa Debackere die gaandeweg meer vertrouwen kreeg op het opdrogend parkoers. Tussen beide R5's in finishte Paul Lietaer op een vierde plaats na een eerste kennismaking met de Skoda Fabia WRC. Kortrijkzaan Tuur Vanden Abeele, genavigeerd door zijn vriend en burgemeester Vincent Van Quickenborne, stuurde de Renties Ford Fiesta R5 naar een knappe vijfde plaats terwijl Bert Coene negende algemeen werd en daarmee de snelste in de groep N was.

Bij de Historics stond er geen maat op Robin Maes die zijn BMW M3 een waardig afscheid aanbood terwijl Danny Kerckhof aan een derde plaats genoeg had om het VAS-kampioenschap historic te winnen.

(FM - foto DM)

De uitslag :

Verschueren-Hostens Skoda Fabia R5

Vauterin-Tanghe Peugeot 208 R5

Debackere-Cokelaere Skoda Fabia R5

Lietaer-Feys Skoda Fabia WRC

Vanden Abeele-Van Quickenborne Ford Fiesta R5

Bécaert-Beernaert Skoda Fabia R5

Abbring-Claerhout Porsche 997 GT3

Van Parijs-Heyndrickx Porsche 997 GT3

Coene-De Duytsche Mitsubishi Lancer Evo X

Delplace-Bruneel Skoda Octavia WRC

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!