Veerle Dejaeghere en Davy Stieperaere zegevieren op 10 kilometer van Gistel

© Foto FRO
Redactie KW

Meer dan 300 lopers gingen van zaterdag start voor de 5 en de 10 kilometer van Gistel, de vierde wedstrijd van het Runningcentercriterium van het Houtland.

De winnaars van de 5 kilometer waren Heidi Hertveldt (Oostende) en Geoffrey Dufour (Brugge). Van bij de start van de 10 kilometer ging het drietal Davy Stieperaere, Didier Verstraete en Dominique Alleman op de vlucht. Davy Stieperaere vond het tempo wat aan de lage kant en na anderhalve kilometer liep hij weg van zijn vluchtgezellen. Na 5 kilometer had hij al 45 seconden voorsprong. Stieperaere (Wevelgem) zette zijn inspanning verder tot het einde en finishte in iets meer dan 32 minuten. Dominique Alleman versloeg zijn dorpsgenoot uit Langemark, Didier Verstraete, voor de tweede plaats. Steven Broucke (Diksmuide) werd vierde voor Alain Geerts (Impe).

Bij de dames toonde Veerle Dejaeghere nog eens haar snelle benen. Ze finishte in de top tien en verbeterde het parcoursrecord van de dames (36’49”), op naam van Charline Vanneste (Meulebeke) met maar liefst 40 seconden, goed voor 100 euro. De tweede plaats was voor Charline Vanneste, op 30 seconden van Veerle. De derde plaats ging naar Anneleen Vanderivière (Machelen). (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier