Vandoorne wil seizoen eindigen in schoonheid: "In de punten eindigen zou mooie afsluiter zijn"

24/11/17 om 12:38 - Bijgewerkt om 12:37

De allerlaatste grand prix van het formule 1-seizoen staat dit weekend voor de deur: plaats van afspraak is Abu Dhabi, de halve nachtrace waar Stoffel Vandoorne zijn eerste jaar in de formule 1 met een knaller wil afsluiten.

In de eerste oefenritten op vrijdag was Vandoorne alvast goed op weg: hij finishte als achtste, net na zijn ploegmaat Fernando Alonso. Er volgen nog 2 oefensessies, pas morgen gaat het om de knikkers, met de kwalificaties om 14 uur. Die zijn belangrijk: inhalen is er namelijk behoorlijk moeilijk, zeker met een Honda achterin.

De wedstrijd start zondag bij valavond en tijdens de race valt de nacht, een wedstrijd bij kunstlicht dus: "Het Yas Marina-circuit is een lastig en technisch parcours, maar het geeft voldoening", zegt Vandoorne. "Ik hou ervan om hier te racen."

Na een hele reeks onbekende circuits voor Vandoorne - Interlagos, Circuit of the Americas, Mexico City - is Abu Dhabi terug bekend terrein. Meer zelfs: in zijn GP2-carrière stak de Rumbekenaar er al 2 overwinningen op zak.

Winnen, dat zit er met deze McLaren-Honda dit seizoen niet in, maar in de punten eindigen zou een mooie afsluiter zijn. "Het is een uitdagend jaar geweest, uiteindelijk heeft het wel geloond omdat ik veel bijgeleerd heb", zegt Vandoorne. "Ik kan niet wachten op wat volgend jaar zal brengen. We zullen dit weekend hard pushen om het jaar op een hoogtepunt af te sluiten", zegt Vandoorne.

In dit filmpje blikt Vandoorne vooruit op de laatste race:

De kwalificaties kan je zaterdag 25 november vanaf 14u volgen, de nachtrace start zondag 26 november om 14 uur.

(BV)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!