Vandoorne sluit debuutseizoen af met een 12de plaats

26/11/17 om 16:34 - Bijgewerkt om 16:33

Stoffel Vandoorne finisht de seizoensafsluiter in Abu Dhabi op een twaalfde plaats.

Vandoorne sluit debuutseizoen af met een 12de plaats

© REUTERS

Stoffel Vandoorne start de Grote Prijs van Abu Dhabi vanop de 13de startpositie. Hij verliest meteen twee plaatsen aan Stroll en Grosjean en is na de eerste ronde vijftiende. Al vrij vroeg, in de dertiende ronde, komt de Rumbekenaar binnen voor zijn eerste en enige pitstop. Daardoor bengelt hij lange tijd op de laatste plaats, tot ook de rest van het pak banden wisselt.

Rallywagen

Vandoorne schuift langzaam maar zeker op naar de 12de positie, ook al is het geen makkelijke race. "Het lijkt alsof ik met een rallywagen rijd", meldt hij over de boordradio aan zijn team. Vandoorne slaagt er wel in het treintje Magnussen, Wehrlein en Hartley in de slotfase achter zich te houden. En daarvoor krijgt hij een schouderklopje van zijn team: "Je doet het prima, ondanks de issues die we hebben", laat McLaren aan de West-Vlaming weten.

De Rumbekenaar komt als twaalfde over de eindmeet, zijn vijfde 12de plaats van het seizoen. Vandoornes ploegmaat Alonso finisht op de 9de plaats. Geen extra WK-punten dus voor Vandoorne. In de eindstand van het wereldkampioenschap voor de rijders strandt Vandoorne op de zestiende plaats met 13 WK-punten. Zijn ploegmaat Alonso staat net boven hem, op de 15de plek, met 17 punten.

Afscheid van Honda

De GP van Abu Dhabi was de 20ste en laatste race van dit seizoen. Het luidt meteen ook het einde in van de samenwerking tussen McLaren en het tegenvallende Honda, want volgend jaar komt McLaren met een Renaultmotor aan de start. Volgende afspraak op 25 maart 2018 voor de openingsrace van het nieuwe formule 1-seizoen in het Australische Melbourne.

(BV - foto Reuters)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!