Vandoorne krijgt boete van 5.000 euro voor loskomen van wiel

13/04/18 om 11:55 - Bijgewerkt om 11:54

De Internationale Automobielfederatie (FIA) heeft McLaren vrijdag een boete van 5.000 opgelegd voor het loskomen van het rechterachterwiel van onze landgenoot Stoffel Vandoorne bij de tweede vrije training voor de GP van China Formule 1 in Shanghai. De beslissing komt er op basis van de bevindingen van de stewards.

Vandoorne krijgt boete van 5.000 euro voor loskomen van wiel

© (Foto Belga)

"Net als bij vorige vergelijkbare incidenten hebben de stewards beslist dat een 'grid penalty' geen juiste straf zou zijn, aangezien de rijder al het nodige deed", legde de FIA uit in een persbericht aan gespecialiseerde media. "Daarom werd gekozen voor een boete van 5.000 euro."

Vandoorne moest zich vrijdag tijdens de tweede vrije oefensessie voor de GP van China aan de kant zetten toen hij voelde dat zijn rechterachterwiel niet goed bevestigd zat. Het is al de vierde keer in drie raceweekends dat een rijder met zo'n situatie af te rekenen krijgt. In Bahrein liep een monteur van Ferrari een dubbele beenbreuk op nadat Kimi Räikkönen te vroeg groen licht kreeg om te vertrekken. Tijdens de openingswedstrijd van het seizoen in Australië vertrokken de Haas-wagens van Romain Grosjean en Kevin Magnussen met loszittende wielen.

Vandoorne werd achttiende in de eerste vrije oefensessie en veertiende in de tweede sessie.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!