Vandoorne blij dat kwakkelseizoen erop zit, maar kijkt vol vertrouwen naar volgend jaar

Stoffel Vandoorne neemt een selfie met zijn ploegmaat Fernando Alonso. © REUTERS
Redactie KW

Stoffel Vandoorne had zijn eerste seizoen als F1-piloot bij McLaren-Honda liever anders afgesloten dan met een twaalfde plaats op de Grote Prijs van Abu Dhabi. “Het begin van de race was echt hard, de wagen was moeilijk om te besturen”, reageert de 25-jarige Rumbekenaar na afloop.

“Het gevoel was er helemaal niet in het eerste deel van de race, maar na een pitstop kon ik beginnen te vechten”, zegt Vandoorne. “Het ging almaar beter, maar ik zat niet bepaald comfortabel achter het stuur. We zullen de parameters moeten bekijken om te achterhalen wat er niet goed werkte.”

Voor de Belgische F1-piloot is er nu eindelijk een einde gekomen aan een kwakkelseizoen “gevuld met ups en downs”. Vandoornes wagen kampte – net als die van zijn Spaanse ploegmaat Fernando Alonso, die zondag negende werd – met veel techische problemen. “Ik denk dat we vandaag het best mogelijke eruit hebben gehaald door onze plaatsen te verdedigen. Iedereen is blij dat het seizoen er nu opzit, zodat we ons op volgend jaar kunnen richten“, zegt onze landgenoot. “In termen van resultaten was het seizoen niet echt wat we gehoopt hadden. Maar we zijn enthousiast en gemotiveerd om een nieuw hoofdstuk te beginnnen. Er wacht ons veel werk.”