Twee zwarte gordels voor Judoclub Hikari

Koen en Philippe maken judoclub Waregem trots met twee nieuwe zwarte gordels. (Foto MDW)
Redactie KW

Het nieuwe jaar bracht Judoclub Hikari twee zwarte gordels. Philippe Robaeys en Koen Struyve delen meerdere hobby’s. “Maar we staan toch het liefst van al op de tatami”, geven ze toe. “We staan technisch sterk. Onze club moet zeker niet onder doen voor andere.”

Waregemnaar Philippe Robaeys pikte na een kort intermezzo opnieuw de draad op als judoka. “Tijdens mijn jeugd was ik aangesloten bij de judoclub in onze buurt. Door omstandigheden was dat een beetje naar de achtergrond verschoven. Op mijn tweeëndertigste leidde mijn dochter me opnieuw tot bij judoclub Hikari. Intussen ben ik al weer twaalf jaar actief in de club”, zegt Philippe. “Dat kan wel tellen binnen een jonge club als de onze”, vult de 32-jarige Koen Struyve aan. “Ik begon destijds op verzoek van een goede vriend. Hij is al een poos gestopt, maar ik heb inmiddels toch al bijna vijftien jaar op de teller staan. Ik ben ook even actief geweest in competitieverband, hetzij in eerder kleinschalige wedstrijden. Achteraf gezien was dit toch minder aan mij besteed.”

Mont Blanc

Beide judoka’s delen naast Judo nog een andere hobby: fietsen. “In mijn vrije tijd durf ik geregeld een berg te beklimmen”, zegt Philippe, die als zelfstandig accountant een bureau heeft in Waregem. “Zo heb ik een paar jaar geleden nog de Mont Blanc beklommen. De Aconcagua in Argentinië heb ik ook van mijn lijst kunnen schrappen. Dit jaar ben ik van plan om de Mont Blanc terug te trotseren. Van de andere kant wel te verstaan, de Italiaanse”, geeft hij mee. “Ik ben meer een man van het vlakke werk”, grapt software-expert Koen. “Tijdens een vrij weekend maak ik regelmatig een tochtje. Bij slecht weer is een bezoek aan de fitness een alternatief. Het liefst van al staan we natuurlijk op de tatami. Philippe en ik hebben een zittend beroep. Na een lange, stresserende dag hebben we aan een uurtje sparren genoeg om tot rust te komen.”

“De waardering binnen de club is groot. We vierden met een spaghetti-avond”

“Eerst waren we van plan om het examen in mei af te leggen”, vervolgt Philippe. “Na negatief advies van onze trainer besloten we hier toch nog wat mee te wachten. Enkele maanden later gaf hij ons zijn fiat. Als ik daar nu op terugkijk, had hij wel gelijk. Men was zeer te spreken over ons niveau. Het technische in het bijzonder. Dat is iets waar binnen de club veel aandacht aan besteed wordt. Als ik kijk naar judoka’s afkomstig uit andere clubs, dan moeten we op dat gebied zeker niet onder doen, integendeel. Daar mogen we terecht trots op zijn”, besluit Koen.

De waardering binnen de club is groot. Men organiseerde bijvoorbeeld een spaghettiavond om de goede resultaten te vieren. “We zijn nu wel verplicht om overal waar we komen te trakteren, maar dat nemen we er graag bij. Het mooiste cadeau moet nog komen. Mijn vrouw is namelijk hoogzwanger en uitgerekend voor eind deze maand.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier