Twee keer raak op BK voor Izegemse triatlonclub

© (Foto WC)
Redactie KW

Alec Segaert en Rhune Vansteenkiste werden Belgisch kampioen bij de Jeugd B.

Het Belgisch kampioenschap triatlon in Izegem verloopt voorlopig prima. Alle verplaatsingen tussen het zwemmen in de Gavers en het fiets- en loopgedeelte in Izegem hebben nog niet voor problemen gezorgd. De organisatie verloopt vlekkeloos. En ook voor de eigen club EFC-ITC zijn er al twee gouden medailles. Zowel Alec Segaert als Rhune Vansteenkiste wisten de Belgische titel te bemachtigen bij de jeugd B.

Voor Alec Segaert uit Lendelede was dit BK een doel op zich. “Ik heb en speciaal voor extra getraind. Het feit dat er eerst gezwommen werd in de Gavers speelde misschien wel in mijn voordeel. Zwemmen is mijn zwakste punt en ik had slechts 36″ achterstand. Ik kan goed recupereren en kon fris het fietsen en lopen starten. Dez Belgishe titel is gewoon fantastisch.”

Enkele minuten laten won ook Rhune Vansteenkiste haar reeks en werd Belgisch kampioene. “Het is voor mij de kers op de taart. Ik won dit seizoen reeds alle wedstrijden, maar deze titel ontbrak nog. Ik was al de eerste na het zwemmen en tijdens het fietsen kon ik een minuut uitlopen. Tijdens het lopen kreeg ik last van de milt, maar de voorsprong was voldoende.”

(PVDW – Foto WC)