Twee gouden medailles voor het sportklimteam van Blueberry Hill Kortrijk

Redactie KW

Het Kortrijkse vijfkoppig sportklimteam trok met coach Jasper Cocquyt, begeleidende ouders en supporters naar L’Escale Arlon in Aarlen voor het Belgisch kampioenschap.

Twee van hen keerden met goud naar huis: Maya Dendoncker toonde zich de sterkste klimster in de D-categorie bij de meisjes en won ook de Belgian Lead Cup. Finn Wuertenbergs blonk uit in de D-categorie bij de jongens en pakte de eerste plaats in de nochtans moeilijke opdracht.

“Het was alvast een hele mooie wedstrijd en voor onze oudste Tillo Legley was het zijn laatste wedstrijd bij de jeugd. Hij werd knap tiende bij de junioren“, liet supporter Tine Vanoverberghe weten.

Ook coach Jasper Cocquyt kreeg een mentale boost van de goeie resultaten: “We mogen trots zijn dat we twee Belgische kampioenen in ons midden hebben! Daarnaast hadden we een ge-wel-dige entourage mee om al onze favoriete klimmers aan te moedigen. Het waren harde routes, maar daarom zeker niet minder mooi. Bij deze sluiten we het huidige Lead-seizoen af met een knap eindresultaat. We zijn enorm trots op ons topteam!”

(JS)

Maya Dendoncker: 1st plaats + winnaar Belgian Lead Cup in de D-categorie

Finn Wuertenbergs: 1ste plaats in de D-categorie

Arthur Moerman: 16de plaats in de C-categorie

Julien Ameye: 17de plaats in de B-categorie, na amper één jaar training

Tillo Legley: 10de plaats bij de junioren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier