Twaalfde stek voor Vandoorne

Stoffel Vandoorne. © (Foto Belga)
Redactie KW

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft zijn vierde wereldtitel in de Formule 1 beet. Met een negende plaats pakte de 32-jarige Brit zondag slechts twee geen punten in de Grote Prijs van Mexico, maar zijn Duitse concurrent Sebastian Vettel (Ferrari) strandde op de vierde plaats, onvoldoende om het kampioenschap in leven te houden.

De achttiende WK-manche viel al van bij de start in een beslissende plooi. Vettel kwam in aanraking met Max Verstappen (Red Bull) en reed vervolgens ook nog Hamilton aan. Hamilton hield er een lekke band aan over, Vettel een kapotte voorvleugel. Allebei moesten ze de pit in. Verstappen kwam wel ongeschonden uit de hectische start. De 20-jarige Nederlander nam de leiding en bouwde snel een mooie voorsprong op. Na 20 ronden werd Hamilton al gedubbeld door de in Hasselt geboren Nederlander, die onbedreigd naar zijn derde Grand Prix-zege reed. De Finnen Valtteri Bottas (Mercedes) en Kimi Räikkönen (Ferrari) finishten als tweede en derde. Stoffel Vandoorne (McLaren) kon geen WK-punten sprokkelen. De 25-jarige Belg werd twaalfde.

Hamilton, eerder wereldkampioen in 2008, 2014 en 2015, heeft met nog twee GP’s voor de boeg een onoverbrugbare voorsprong van 56 punten op Vettel. De volgende GP wordt op 12 november in Brazilië gereden, de laatste GP van het seizoen is die van Abu Dhabi op 26 november.

(Belga – Foto Belga)