Triatlon Brugge Team houdt Jeugdzwemloop in Sint-Kruis

Het podium bij de jongens en meisjes 14. © ACR
Redactie KW

Het Triatlon Brugge Team organiseerde op Hemelvaartsdag in Sint-Kruis opnieuw een jeugdzwemloop. Met zwemmen in het Interbad en lopen in het nabijgelegen Veltembos.

De wedstrijd, in samenwerking met de Vlaamse Triatlon en Duatlon Liga (VTDL), maakt deel uit van de Multisport Kids Toer. Een reeks van laagdrempelige triatlon- en multisportevents voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met 15 jaar. Centraal hierin is plezier beleven. De keerzijde van de medaille is dat er geen klassementen meer worden opgemaakt en dat zorgt ervoor dat de jonge triatleten die aan competitie willen doen niet echt verre verplaatsingen willen maken. In Brugge was de organisatie goed voor ruim honderd deelnemers.

De jongsten moeten 50 meter zwemmen in het interbad en 500 meter lopen, terwijl de langste afstand in de open reeks 400 meter zwemmen en 3 km lopen bedraagt.

Amy Verfaille uit Izegem werd tweede in de reeks Meisjes 08, Briek Tanghe uit Sint-Michiels en lid van het organiserende TBT won bij de Jongens 08 voor Antwan Vanderhaeghe uit Langemark.

Bij de Meisjes 10 moesten twee provinciegenoten, Laura Lernout uit Wevelgem en Marit de Meulenaere uit Izegem, genoegen nemen met een tweede en derde plaats. Bij de Jongens 10 was de winst voor Runar De Meulenaere.

Lotte Minnebo uit Assebroek klopte bij de Meisjes 12 Aagje Tanghe uit Sint-Michiels. Jasper Masyn uit Dudzele en Miel Verheye uit Zonnebeke werden respectievelijk tweede en derde bij de Jongens 12. Stien Van Tieghem uit Sint-Michiels was de snelste bij de Meisjes 14 voor Isabeau Haesaert (Sint-Andries) en Ella Verburghe (Assebroek). In die leeftijdscategorie bij de Jongens 14 won Louis Uyttenhove uit Roeselare.

Tot slot was er nog de open categorie vanaf 16 jaar met winst bij de dames voor Bo Dubin (Brugge) in 18’43” voor Lucie Bortier (Bellegem). Bruggeling Joris Basslé, tegenwoordig voor het SMO-team actief en komend weekend aan het BK zwemmen op de 400 meter, was in 14’25” de snelste bij de heren. Hij liet een resem atleten van TBT achter zich, met Xander Marclé (Oedelem) op de tweede plaats. Wout Franco (Sint-Andries) werd derde.

(ACR – foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier