Triatleet Andrew Van Lierde debuteert op de halve afstand met een achtste plaats

De zoon van Luc Van Lierde, tweemaal wereldkampioen op de lange afstand, werd in Montenegro tweede in zijn leeftijdscategorie.

De Ocean Lave Triathlon in Kotor, Montenegro, was goed voor een deelname van zeshonderd triatleten uit veertig verschillende landen. De 25-jarige Bruggeling Andrew Van Lierde debuteerde er op de halve afstand met 1.9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. Het zwemgedeelte werd omwille door het extreem koude water tot 1 km ingekort. Van Lierde finishte in 4u06’08“. Hij eindigde hiermee op de achtste plaats algemeen en tweede in zijn leeftijdscategorie.

“Ik ben zeer tevreden over mijn race en het resultaat”, vertelt hij. “Vooral ook over het lopen, in 1u21’27”, de zesde snelste tijd, ondanks het slechte weer. In het zwemmen lag ik drie vierden van het parcours voorin als eerste, dan kwamen twee deelnemers bij mij om met zijn drieën uit het water te komen. Fietsen deed ik aan gemiddeld 38 kilometer per uur.”

Andrew verlangt nu naar zijn volgende race en progressie. “Mijn volgende wedstrijd zal afhangen van mijn herstel, maar ik doe sowieso de 70.3 in Cozumel in Mexico in september.”

Ook in het Ironman-circuit werd zondag een wedstrijd gedaan of de 70.3 in Pays d’Aix in het Zuiden van Frankrijk. Arne Devliegher kroonde zich op een 19de plaats tot beste Belg. De triatleet uit De Panne was aan zijn eerste Ironman bij de elite toe. Hij voltooide zijn wedstrijd in 4u14’02”.