Torhoutse atleet Timon Inghelbrecht wint meerkamp bij debuut

Zowel letterlijk als figuurlijk heeft Timon Inghelbrecht op vlak van de meerkampen nog groeimarge.
Redactie KW

Houtland-trainers zetten ook hun kroost tot atletiek aan. Werptrainer Jordy Beernaert verheugt zich over dochters Maité en Manon. Geert Vanmassenhove leidde zoon Timothy in het hamerslingeren naar BK-podia en PK-titels. Stefaan Staelens, trainer van het speerwerpen, is de vader van Emma,. Afstandstrainer Andy Inghelbrecht hoort met zoon Timon ook in dat rijtje thuis.

Timon haalde tijdens het PK-meerkampen in Nieuwpoort Timon Inghelbrecht de titel bij de cadetten. De 15-jarige Torhoutenaar debuteerde op de achtkamp. “Mijn moeder overtuigde mij”, aldus Timon. “Ik nam in mijn miniemenjaren wel al aan vijfkampen deel, maar een achtkamp duurt twee dagen en niet één namiddag. Drie van de acht nummers betwistte ik nooit eerder. Mijn eerste 100 m viel met 12″94 mee. Ik werd 5de van elf cadetten. Ik verbeterde mij bij het verspringen van 4m97 tot een winnende 5m25. Mijn aanloop kwam goed uit. Verwonderlijk, want ik groeide in één jaar vier centimeter. Mijn grotere paslengte zorgde tot zaterdag voor aanloopproblemen.”

“Het kogelstoten bleef een minder nummer. Ik train er niet voor en eindigde met 9m02 pas 7de. Hoogspringen is mijn ding. Ik verbeterde mij als 2de van 1m61 tot 1m62. De lokale Renzo Van de Vijvere sloeg met 1m71 wel een kloof. Ik maakte de 2de dag veel goed bij de 100 m horden met een debuterende 16″03 tegenover 17″83 voor Renzo. Paul Vanwalleghem leerde mij polsstokspringen. Dat bleek beslissend. Ik bleef met 2m70 op mijn recordhonger zitten. Maar Renzo paste voor het polsstokspringen, wegens voor hem onbekend terrein. Jarne De Keyser lag wel amper 80 punten achter. Ik mocht in de afsluitende 1000 m slechts 8″ prijsgeven. Hij loste evenwel meteen de rol. Ik werd 3de met 3’03″99 en haalde als 2de en 1ste West-Vlaming 3.676 punten.”

“In september wil ik aan het BK in het Luikse Herve deelnemen. Ik kan nog beter. Meer specifiek trainen is de boodschap. Ik volg op het grote scherm op de markt het WK, maar gaf het voetbal bij KM Torhout op. Ik mis met 1m68 wel gestalte, maar ook dat komt goed. Schoolonderzoek wees nog een groeimarge van 11 cm uit.” (Hans Vanbesien)