Titel voor de U12 van Olva Brugge

De U12 van Olva Brugge
Redactie KW

In de competitie Regio OostWest werd de U12 jongens en meisjes van Olva Handbalclub Brugge kampioen. “We hebben dat te danken aan goede trainingen en ze hebben heel veel wedstrijden gespeeld, zo hebben ze naast de competitiewedstrijden aan bijna alle tornooien deelgenomen”, weet coach Patrick George.

In competitie waren er acht ploegen, goed voor veertien wedstrijden. En dankzij de tornooien hebben ze zeer veel spelervaring opgedaan. “Het is toch al een jaar of acht geleden dat we in die leeftijdscategorie kampioen werden. Een mooie opsteker. Het is een grote en zeer talentrijke groep, want we beschikken in U12 over 24 spelers.”

Ook de meisjes worden bij de jongens in de groep geïntegreerd. Meer dan de helft van de groep maakt eind dit seizoen de overstap naar de U14. “Er zijn twee leeftijdsjaren, de jongste zullen het wat moeilijk hebben, het jaar erop moeten zij bevestigen en aan de top kunnen meedraaien. De jongens en de meisjes spelen dan opnieuw samen, tenzij wij ervoor kiezen om twee afzonderlijke ploegen samen te stellen. Nu zijn we daar nog niet uit”, besluit de trainer. De eerste damesploeg van Olva is tevens in de running voor de titel. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier