Testritten Stoffel Vandoorne vallen in het water

06/03/18 om 19:30 - Bijgewerkt om 19:29

De McLaren-Renault liet Stoffel Vandoorne dinsdag in de steek tijdens zijn derde testdag onder de Spaanse zon. Vandoorne bracht meer tijd in de garage door dan in zijn auto. Dit keer sloeg de motor af door een elektronisch probleem.

Testritten Stoffel Vandoorne vallen in het water

© BELGA

Stoffel Vandoorne kwam deze voormiddag na 4 ronden tot stilstand. Rode vlag en de Mclaren werd getakeld. Zijn team verloor kostbare data en tijd, want het duurde tot net voor de lunchpauze vooraleer de West-Vlaming terug het Spaanse circuit opreed. Maar daarmee waren de problemen nog niet van de baan. In de namiddag kwam Vandoornes McLaren nog eens tot stilstand, dit keer door een euvel de hydraulische druk.

In totaal legde de Rumbekenaar vandaag slechts 38 ronden af (177 kilometer), goed voor een voorlaatste tijd. Morgen neemt zijn ploegmaat Fernando Alonso het stuur over, komende donderdag rijdt Vandoorne zijn laatste testkilometers met de McLaren-Renault voor de start van het nieuwe Formule 1-seizoen.

Het is de derde van vijf dagen waarop een betrouwbaarheidsprobleem roet in het eten strooit bij het McLarenteam. Vandoornes eerste testdag vorige week werd onderbroken door een defecte uitlaat die zijn wagen overhitte. Een probleem dat McLaren overigens nog niet helemaal onder controle lijkt te hebben.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!