Tennisclub l’Armorial speelt tennis in een oase van rust in De Panne

De derby in de reeks Heren 35 6 tussen TC l'Armorial De Panne vzw en Koksijde eindigde op een 3-3-gelijkspel. Van links naar rechts: Bernard Van Den Haute, Thierry Moerman, Peter Bincquet, Pol Lefranc en Pol George.
Redactie KW

Het is heerlijk toeven in het groen van het Calmeynbos in De Panne. Op de weg tussen De Panne en Adinkerke ligt de tennisclub l’Armorial De Panne vzw. Met een mooie accommodatie en dito sfeer is de vereniging aan dit seizoen begonnen. Net zoals vele West-Vlaamse tennisverenigingen speelt ook deze club interclub.

Vorige zaterdag stond er in de reeks Heren 35 6 de derby tegen Koksijde op het programma. Zoals in vele derby’s stond een gelijkspel op het scorebord. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Dat beseften Peter Binquet en Pol Lefranc. De eerste onderging in de eerste set de wet van de sterkste, maar kon het laken uiteindelijk naar zich toe trekken met 2/6, 6/4, 6/3. Het omgekeerde scenario speelde zich af met den Pol. Schitterend in de eerste set (6/2), maar dan toch nog zijn tegenstander zien terugkeren en vervolgens nog winnen ook (4/6, 6/7). Bernard Van Den Haute kon alleen in de eerste set weerwerk bieden (5/7, 2/6). Thierry Moerman had zijn schaapjes vlug op het droge (6/1, 6/1). Deze laatste twee wonnen vlotjes hun dubbel. Tom Adam en Bruno Rabaey verloren dan weer in drie sets.

Drukke bezigheid op de terreinen van l’Armorial De Panne vzw. Pol George vindt dat er uitstekend werk verricht op het gebied van de interclubcompetitie. “Het interclubbeleid is uitstekend georganiseerd”, zegt hij. “Eén persoon, met name Yarich Tyvaert, trekt het zich aan. Hij doet dit met volle overgave. Knap werk! Ook het aantal inschrijvingen stijgt elk jaar. Dit jaar nemen we met 13 interclubploegen deel: vier jeugd-, twee dames- en zeven herenploegen. Een aantal van deze ploegen mogen zeker ambitie koesteren.”

“Ikzelf speel sinds een viertal jaar interclub. Vroeger was ik er niet voor te vinden, maar eens aan deelgenomen, heb je de smaak snel te pakken. Ambities heb ik niet, maar ik speel altijd voor wat ik waard ben. Het is best gezellig. Je ontmoet nieuwe mensen, je speelt tegen andere tegenstanders dan gebruikelijk en na de ontmoeting kan er aan de bar nog gezellig nagekaart worden.”

“Het minpuntje is dan weer als het slecht weer is. We beschikken helaas niet over een indoorhal. We moeten hiervoor uitwijken naar Gistel, Bray-Dunes, Duinkerke of Koksijde. Wat ons wel gelukkig stemt is dat de ploegen, die bij ons komen spelen, natuurlijk laaiend enthousiast zijn over onze tennissite. De gemeente investeerde fors. Je speelt in een oase van rust in een groene omgeving op fantastische terreinen. Ook voor de gewone toeschouwer is het er aangenaam toeven. Een wedstrijd aanschouwen op een zonnig terras is altijd meegenomen”, aldus den Pol. (DS)