Stoffel Vandoorne vervangen in eerste vrije oefenritten voor Grote Prijs van Italië

© (Foto Belga)
Redactie KW

Stoffel Vandoorne (McLaren-Renault) moest vrijdag in de eerste vrije oefenritten voor de Grote Prijs van Italië, de veertiende manche in het WK Formule 1, zijn plaats afstaan aan Lando Norris.

De 18-jarige Brit mocht vorige week ook al opdraven tijdens de eerste oefenritten voor de GP van België. Hij verving toen Fernando Alonso, Vandoornes ploegmaat.

Op het natte circuit van Monza legde Norris, die wordt genoemd als vervanger van Vandoorne voor 2019, negen rondjes af. Hij kwam tot een tijd van 1:38.282, de twintigste en traagste chrono. Alonso werd veertiende in 1:37.426.

Sergio Perez (Force India) tekende met 1:34.000 voor de beste tijd, voor de Fin Kimi Räikkönen (Ferrari), tweede op 0.550. Wereldkampioen en WK-leider Lewis Hamilton (Mercedes) raakte in de regen niet verder dan de elfde chrono (1:36.546).

Om 15 uur begint de tweede vrije oefensessie, de derde volgt zaterdag om 12 uur. Aansluitend, vanaf 15 uur, staan de kwalificaties op het programma. Het startsein voor de GP wordt zondagnamiddag om 15u10 gegeven. Vorig jaar zegevierde Hamilton voor de vierde keer in Monza. Mits een nieuwe overwinning komt hij naast recordhouder Michael Schumacher.

(Belga)