Stoffel Vandoorne rijdt traagste tijd in eerste vrije oefensessie

© BELGA
Redactie KW

Stoffel Vandoorne heeft de twintigste en traagste chrono neergezet in de eerste vrije oefensessie voor de Grote Prijs van Duitsland, de elfde manche in het WK Formule 1.

In zijn McLaren legde de West-Vlaming op de Hockenheimring vrijdagmorgen veertien rondes af, met een toptijd van 1:16.149. Hij was daarmee ruim een halve seconde trager dan zijn Spaanse teamgenoot, tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. Die werd met 1:15.544 twaalfde.

De snelste tijd kwam op naam van de Australiër Daniel Ricciardo, die in een Red Bull 1:13.525 klokte. Hij bleef de Britse wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes), tweede op amper vier duizendsten, nipt voor. Ricciardo’s Nederlandse ploeggenoot Max Verstappen reed de derde tijd (op 189 duizendsten), voor de Duitse WK-leider Sebastian Vettel (Ferrari), vierde op 271 duizendsten.

Ricciardo zal zondag wel achteraan de startgrid moeten plaatsnemen, nadat vrijdag een aantal onderdelen van zijn motor werd gewisseld. Dat levert hem een gridstraf op. Later op de dag wordt de tweede vrije sessie afgewerkt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier