Stoffel Vandoorne na opgave: "Een heel ontgoochelende race"

30/07/18 om 07:39 - Bijgewerkt om 07:37

Stoffel Vandoorne leek zondag voor de vierde keer dit seizoen punten te scoren in het WK Formule 1, maar een haperende versnellingsbak besliste daar anders over. In de 51e van 70 af te leggen rondes moest de rijder zijn McLaren aan de kant zetten. Hij reed op dat moment op de negende plaats.

Stoffel Vandoorne na opgave: "Een heel ontgoochelende race"

© BELGA

"Dit is een heel ontgoochelende race voor mij", zegt Vandoorne op de website van zijn team. "Na een vlotte start hanteerde het team een goeie strategie waardoor beide auto's in de punten reden. Het zat goed en het was enkel nog zaak om de finish te halen. Jammer genoeg trad er een mechanisch probleem op en moest ik de wagen stoppen. Dat bewijst dat het een mechanische sport is. Zo eindigen is een ontgoocheling maar als ploeg deden we het vandaag goed. Persoonlijk voelde ik mij goed dit weekend. De wagen had terug snelheid en ik kan tevreden zijn over mijn prestatie."

De F1-rijders krijgen nu enkele weken rust. Eind augustus herneemt het WK met de GP van België in Spa-Francorchamps. "Ik kijk uit naar de zomerbreak", zegt Vandoorne. "Het is tijd om wat te ontspannen, het hoofd leeg te maken en mezelf daarna klaar te stomen voor de thuiswedstrijd in Spa."

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!