Stoffel Vandoorne: "De keren dat ik Fernando Alonso heb verslagen, was hij niet gelukkig"

18/01/18 om 19:31 - Bijgewerkt op 19/01/18 om 09:49

Eind februari stelt McLaren de nieuwe F1-wagen van Stoffel Vandoorne voor, waarna de testsessies in Barcelona volgen. Amper een maand later begint het tweede F1-seizoen van de 25-jarige Rumbekenaar. De komende weken kruipt alle tijd in het fysiek en mentaal klaarstomen, maar Vandoorne nam tijdens zijn laatste dagen in België voor KW nog even de tijd om terug te blikken op zijn eerste seizoen en vooruit te kijken naar 2018.

Vorig seizoen was er een met ups en downs, mede door de Hondamotor die zeker in het begin van het seizoen niet mee wilde. Voor het seizoen 2018 gaat McLaren in zee met het Franse Renault. Stoffel Vandoorne over zijn eerste woelige F1-seizoen: "Ik heb veel dingen meegemaakt die ik vroeger in de junior series nooit ben tegengekomen. Het was de eerste keer dat ik met problemen geconfronteerd werd, maar ik ben daar sterker door geworden. De periode in het begin met al die technische problemen was natuurlijk de moeilijkste, maar doorheen het seizoen hebben we vooruitgang geboekt, enkele goede resultaten neergezet en punten kunnen scoren. We hebben het maximale uit de wagen gehaald. Ik leerde veel nieuwe circuits kennen en de relatie met het team is verbeterd: allemaal bagage die ik meeneem naar de rest van mijn carrière."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!