Stijgers en dalers in krachtbal bekend, dames Loppem kampioen

22/05/18 om 07:24 - Bijgewerkt om 07:23

Op Pinkstermaandag werden heel wat testwedstrijden gespeeld die de nieuwe kampioenen en de stijgers of dalers in het krachtbal zouden aanduiden.

Stijgers en dalers in krachtbal bekend, dames Loppem kampioen

De dames van KRB Loppem werden kampioen in de derde afdeling en mag de promotie vieren samen met familieleden en supporters © JV

In de hoogste afdeling won Koekelare met 20-14 van Aalst, zodat het Koekelaarse team volgend jaar in eerste mag blijven. Het tweede Koekelaarse team, dat kampioen werd in de tweede afdeling, mag niet promoveren.

Wegens hervormingen in het krachtbal mag er vanaf volgend seizoen slechts één team per club in de hoogste afdeling aantreden. Bij Koekelare zijn ze dan ook helemaal niet tevreden met deze beslissing. Hierover lijkt het laatste woord nog niet gesproken. In de derde afdeling verzekerde Varsenare zich van het behoud na een 17-14 zege tegen Dudzele. In bevordering tenslotte won Sint-Michiels met forfaitcijfers van Aalter.

Bij de vrouwen werd Loppem kampioen in de derde afdeling. In het driehoekstornooi was het sterker dan Torhout, dat tweede werd, en het jonge Sporting Brugge.

Bij de jeugd werd Male kampioen bij de pupillen, terwijl ook hun miniementeam mocht vieren na een 23-21 zege tegen Baasrode. De Maalse scholieren moesten de duimen leggen tegen Sporting Brugge (26-21). Bij de cadetten jongens werd de streekderby gewonnen door Ichtegem. Het versloeg Koekelare met 23-14.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!