Sterke vrouw Elke over haar Marino, de eerste Ironman op alle continenten

11/05/18 om 07:57 - Bijgewerkt op 09/05/18 om 08:03

Op zijn 41ste is Marino Vanhoenacker de eerste triatleet die op alle continenten een Ironman heeft gewonnen. "Zondag maakte hij het lijstje compleet toen hij als eerste over de meet kwam bij de Ironman in Australië. Hij heeft nu in totaal 17 eindzeges op zijn naam staan. Een topprestatie, zeker op zijn leeftijd", zegt zijn vrouw Elke Vanrenterghem.

Marino 'Bink' Vanhoenacker deed zondag zijn bijnaam alle eer aan. In het Australische Port Macquarie klokte hij af op 8 uur 14 minuten en 37 seconden. Een nieuw parcoursrecord over de 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en de afsluitende marathon. Hij bleef toppers als Luke McKenzie en Mark Bowstead voor. Na dit weekend de enige atleet met een 'continental grand slam', een Ironman-zege in elk continent (in Antartica wordt geen Iron Man georganiseerd, red.). Hij was al de recordhouder in het aantal Ironman-zeges. Dat record scherpte hij nu aan tot 17.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!