Stefaan Prinzie gediskwalificeerd na Condroz Rally, Belgische titel nu naar Robin Maes

10/11/17 om 11:41 - Bijgewerkt op 11/11/17 om 16:22

Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen kunnen tegen deze beslissing nog beroep aantekenen.

Stefaan Prinzie gediskwalificeerd na Condroz Rally, Belgische titel nu naar Robin Maes

In de laatste wedstrijd van het Belgian Rally Championship, de 44ste editie van de Condroz Rally, eindigden Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen met hun Opel Ascona 400 met startnummer 65, op de 34ste plaats. Ze wonnen de wedstrijd voor het Historic BRC en eindigden tevens als eerste in klasse PTN.

Het officiële klassement van de wedstrijd werd zondag 5 november om 19.41 uur door het College van Sportcommissarissen getekend 'onder voorbehoud van technische verificaties' voor startnummer 65, om de gebruikte versnellingsbak verder te onderzoeken.

Dat onderzoek heeft uitgewezen dat de versnellingsbak niet-conform is. Op dinsdag 7 november werd door het College van Sportcommissarissen beslist om Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen te diskwalificeren. De beslissing werd hen op donderdag 9 november ter kennis gebracht. De deelnemer kan tegen deze beslissing nog beroep aantekenen.

Deze diskwalificatie, waarover RACB, ondanks een aantal voorbarige commentaren in de media, natuurlijk pas kon communiceren nadat de beslissing genomen was en ter kennis gebracht was van de betrokken deelnemer, heeft, behoudens een beroep van de betrokkene, als gevolg dat Stefaan Prinzie geen Kampioen van België Historic is geworden afgelopen weekend.

De titel gaat nu alsnog naar Robin Maes, die als leider in het kampioenschap aan de wedstrijd begon.

(Foto JDH)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!