Squashclub The Move uit Torhout speelt met twee herenteams en een damesteam competitie

04/05/18 om 09:50 - Bijgewerkt om 09:48

Ze slaan er (meestal) niet naast bij Squashclub The Move in Torhout. De vereniging heeft twee heren- en een damesteam in competitie en boekt prima resultaten. Al zijn vooral de vriendschap en het sportieve plezier van belang, vindt Johan Callewaert, de nestor én de draaischijf van de club. "We willen ons op de eerste plaats amuseren en dat doen we ook."

Johan, in januari 52 jaar geworden, is met stip de oudste speler van de club, maar zowel fysiek als technisch is hij nog altijd te duchten. Hij woont met zijn gezin in de Binderstraat in Torhout, op korte afstand van The Move, het sportcenter waar de squashclub zijn thuishaven heeft. "Ik ben uit Kaaskerke nabij Diksmuide afkomstig, maar woon al meer dan 25 jaar in Torhout", vertelt hij. "Sport is voor mij iets fundamenteels. Eerst heb ik aan veldlopen gedaan en later gevoetbald: tot in eerste provinciale. Ik heb ook volleybal gespeeld bij de veteranen van het VKt, maar toen dat team ophield te bestaan, diende ik een nieuwe sport te zoeken. En dat werd squash in The Move, de zaak die toen meer dan twaalf jaar geleden net opgestart was en over prachtige squashboxen beschikt. Ik was op da...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!