Sprookje Apolloon Kortrijk blijft duren

Michiel Sarwar was de held van de avond na de zege in de topper tegen Grace-Hollogne. (Foto LLV)
Redactie KW

In tweede nationale van het handbal is nieuwkomer Apolloon Kortrijk sinds vorig weekend alleen leider. Na een absolute thriller tegen coleider Grace-Hollogne mochten de mannen van coach Koen Nel dit seizoen al voor de zesde keer op rij juichen. Het werd 28-27.

Vooraf stonden Kortrijk en Grace-Hollogne met 10 op 10 samen aan de leiding. “En de zenuwen stonden dan ook al van voor de match strak gespannen”, bekent de Kortrijkse doelman Michiel Sarwar (20). “Grace-Hollogne is een ploeg die we nooit eerder bekampten, een ervaren team ook, dat erg gemakkelijk speelt. De partij begon hevig, met Lurkin als heel sterke linkerhoek bij de tegenstander. Zijn shots waren echt overweldigend. Aan de rust keken we tegen een kleine achterstand aan.”

In de tweede helft kon Apolloon de partij opnieuw naar zich toe trekken, maar het bleef spannend tot de laatste seconde. “Op het eind wisten we dat Grace-Hollogne zou gaan shotten, en dat gebeurde ook. Met een ultieme reflex kon ik nog net een bal tegen de paal deviëren en de rebound kon ik met een sprong uit mijn doelvlak slaan. Meteen daarna floot de scheidsrechter af. De ontlading was enorm. Na afloop werd de ploeg getrakteerd op een gratis vat.”

“Telkens close tegen Gent”

Het merendeel van de Apolloonspelers was nog nooit op het niveau van tweede nationale actief. “Maar dankzij deze eerste zege in een topwedstrijd lijken onze kansen om opnieuw te promoveren plots vrij reëel. Grace-Hollogne degradeerde zelf pas uit eerste nationale. Misschien is de winst tegen zo’n team een teken dat we ook dat niveau aankunnen. Dit weekend wacht ons met DB Gent de ploeg die ons vorige maand al vroeg uit de bekercompetitie kegelde. Gent is een ploeg die we goed kennen. We speelden al regelmatig oefenmatchen tegen hen en die partijen zijn telkens heel close. Wij willen alvast revanche nemen voor die verloren bekerwedstrijd”, besluit de Markenaar. (GH)

Zaterdag 21 oktober om 20.30 uur: DB Gent – Apolloon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier