Sportief openingsweekend bij Elite Squash in Brugge

Op de foto Cindy Lippens, een van de uitbaters van Elite Squash Brugge. © EV
Redactie KW

Dit weekend opent de eerste volledige Elite Squash-club de deuren in Brugge. “De Elite-methode gaat om meer dan alleen de sport, het is een kans om vaardigheden mee te geven aan de spelers om hun volle potentieel te bereiken. Op het veld, maar ook daarbuiten.”

Cindy Lippens en Koen Devenijn zijn sinds kort de trotse uitbaters van Elite Squash in Brugge. Het koppel gaf in enkele weken tijd de vroegere ‘Squash Pyramid’ een volledige metamorfose. Dit weekend opent Elite Squash officieel de deuren voor het grote publiek.

“Elite Squash is een bestaand concept en wil squashspelers de ultieme omgeving bieden om hun sport te beoefenen“, zegt Koen. “Wij openen hiermee de eerste volledige Elite Squash-club, want tot op vandaag werd enkel het opleidingsgedeelte opgezet in landen zoals onder meer Polen en Dubai.”

The Elite Squash Method

In de club wordt gewerkt met The Elite Squash Method. “Een optimale verbinding tussen lichaam en geest leidt tot betere prestaties. Dat evenwicht is voor iedere speler verschillend en het vereist oefening en begeleiding om het evenwicht consistent te bereiken.”

Koen en Cindy zien squash als een krachtige manier van persoonlijke ontwikkeling. “Het gaat om meer dan alleen de sport, het is een kans om vaardigheden mee te geven om zo het volle potentieel van de spelers te bereiken, op het veld, maar ook daarbuiten”, zegt Koen.

De inrichting van het vernieuwde sportcomplex wordt getypeerd door de internationale Elite Squash-huisstijl. Aan de bar kunnen spelers en supporters genieten van de nodige verfrissing en kwalitatieve snacks. “In onze Proshop kan je terecht voor alles wat je linkt aan squash, gaande van rackets en schoenen tot kleding.”

Openingswedstrijd eredivisie

Op vrijdag 21 september opent Elite Squash de deuren om 20.30 uur en vindt een openingswedstrijd eredivisie plaats, met om 21 uur een gratis vat. Op zaterdag is er om 12 uur een Junior Clinic met Hadrian Stiff, de bekende coach van wereldtopspelers. Om 14 uur mag iedereen die het aandurft voor 10 euro een set spelen tegen Lucas Serme (PSA 35) of Tom Ford (PSA 60). De opbrengst gaat naar Pelicano, een goed doel voor kansarme jongeren. Om 17 uur nemen deze twee pro’s het op tegen elkaar. Nadien is er ‘Vraag&Antwoord’ met deze twee pro’s en Hadrian Stiff.

Zondag start om 13 uur met een gratis Coaching Clinic, met open trainingssessies. Het feestweekend wordt afgesloten met driemanstornooi tussen bekende coaches uit Oost- en West-Vlaanderen. Meer info via Facebook.

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier