Sportief directeur Marcelo Orlando: “Er zit heel wat hockeytalent bij Saint-Georges”

Marcelo Orlando. (Foto GH)
Redactie KW

Vorig weekend vonden op de terreinen van Parc Saint-Georges de ‘Winter Games’ plaats. Dit interclubtornooi heeft als doel de jeugd aan het hockeyen te houden tijdens de wintermaanden waarin de competitie stil ligt en er niet altijd indoorterreinen ter beschikking zijn. Sportief directeur Marcelo Orlando, die volledig de kaart van de jeugd trekt, juicht dit initiatief dan ook helemaal toe.

“In totaal namen ruim veertig jeugdteams van vijf verschillende clubs deel”, aldus sportief directeur Marcelo Orlando (60). “Bij zo’n interclub staat niets op het spel, het is een louter vriendschappelijk tornooi. Toch is dit een goed initiatief. In januari organiseert La Gantoise ook een interclub, vervolgens Ronse, enzoverder tot de competitie weer hervat in februari. Op die manier kunnen onze jonge spelers min of meer hun competitieritme behouden. We zijn dan ook heel tevreden met de grote belangstelling voor deze Winter Games.”

Sinds dit jaar is Marcelo Orlando aan de slag als sportief directeur bij Saint-Georges. “De structuur en organisatie zitten stilaan goed en er loopt duidelijk talent rond in deze club. Vanaf de leeftijd van zes jaar trainen alle jongeren tweemaal per week, en vanaf veertien jaar komt daar een extra conditietraining bij. Ook voor de eerste ploegen zet ik me in met onze dames die het goed doen in eerste en onze herenploeg in derde nationale. Het doel is om dit seizoen met hen naar tweede te stijgen. Op termijn willen we twee ploegen in de hoogste afdeling hebben. De sleutel om dat te bereiken is zonder twijfel inzetten op onze eigen jeugd. Voor ik hier aankwam, was ik actief bij meerdere clubs. Vanaf nu wil me slechts op één club richten en dat is Hockeyclub Saint-Georges”, besluit de ex-Argentijns international, die ook als coach al titels pakte in de Belgische Eredivisie. (GH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier