Spoedartsen staan in voor medische kant van de organisatie

15/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 07/06/18 om 13:57

Het rallyheadquarter bevindt zich net als vorig jaar in het Vleeshuis. Achter de statige muren huist het zenuwcentrum van de organisatie van waaruit alles beslist en gedirigeerd wordt. Twee belangrijke pionnen in het geheel zijn Hermien Roose en Tom Declercq, die instaan voor de medische kant van de organisatie. In het dagelijkse leven zijn ze collega's op de spoedafdeling van het Jan Yperman ziekenhuis in Ieper. Hermien als verpleegkundige en Jan als specialist anesthesie en reanimatie.

"Ik ben geboren en getogen in de streek van de rally", opent de 29-jarige Hermien Roose. "Ik woon immers in Reningelst en daar passeert de rally sinds mensenheugenis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik al van kinds af samen met mijn opa en mijn papa naar de rally ging kijken. De toenmalige 24 Uren van Ieper was voor de meeste mensen uit onze gemeente een familie-uitstap, maar het is eigenlijk door mijn job in het ziekenhuis dat ik bij de organisatie van de rally terecht gekomen ben."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!