Snowboardevent op Ice Mountain

Evy Poppe is een van de vele talenten die je zaterdag aan het werk kan zien. (Foto 3Gunna)
Wouter Vander Stricht

Zaterdag 25 november kunnen de snowboardfans zich op de indoorpiste Ice Mountain vergapen aan de tweede manche van het Vlaams Kampioenschap. De beste ‘slopestylers’ van het land komen hun kunstjes tonen.

In Komen-Waasten, in het zuiden van onze provincie, ligt een van de drie indoor skipistes die ons landje rijk is. “Samen met Nederland hebben wij de meeste indoorfaciliteiten. We hebben hier dan ook geen bergen en sneeuw”, duidt Simon Vandepitte (30). Simon voetbalde tot bij de beloften van KSV Roeselare, tot hij meer brood zag in de wintersport. Hij is ook de man achter de organisatie van de manche van het Vlaamse Kampioenschap. De geboren Roeselarenaar zijn pa baat er nog kledingzaak Hertex in de Rijselstraat uit is nu uitgeweken naar Gent. “Ik geef er LO-les in het bijzonder onderwijs. In bijberoep geef ik ook ski- en snowboardlessen. Ik ben verbonden aan Sneeuwsport Vlaanderen. Van daaruit geef ik ook heel wat cursussen en opleidingen. Maar mijn club is en blijft het Freestyle Snowboard Team Ice Mountain, we tellen een 50-tal leden.”

Onder de noemer Into The Woods organiseert men er nu een manche van het VK snowboarden. “Bij ons wordt de discipline slopestyle betwist. Daarbij combineren de riders sprongen met glijpartijen over de rails. We beginnen met een jamesessie, waarin iedereen vrij kan snowboarden. Op basis daarvan wordt de startvolgorde bepaald. De nummer 1 mag als laatste starten en kan zo alle concurrenten aan het werk zien. We verwachten zowat 50 deelnemers op deze wedstrijd.”

Heel wat jong talent zal er te zien zijn. Zo ook Evy Poppe. “Maar ook wij hebben toptalent met Jules De Sloover die zijn eerste stapjes in Komen zette, maar ondertussen ook al aan de topsportschool in Wilrijk zich verder ontwikkelt.”

Zaterdag 25 november in Ice Mountain Komen vanaf 13 uur, finales om 15.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier