Sleuyter Marathon Oostende wordt wellicht Halve Marathon

Redactie KW

De kans is zeer groot dat Marathon Oostende in 2015 wordt geschrapt en vervangen door een halve marathon, in combinatie met een kortere wedstrijd over 8 of 10 km.


“Er komt in 2015 een nieuwe reglementering op het gebruik van de jaagpaden langs de kanalen en waterwegen in België,” zegt organisator Dirk De Bruycker. “Ook zal het niet langer mogelijk zijn de bruggen voor lange tijd te sluiten voor een sportevenement als het onze. Er waren maar 250 deelnemers op de marathon. Daarom wordt nu overleg gepleegd om de organisatie te wijzigen en over te schakelen op een halve marathon. Dat zou minder tijd en organisatie vergen, maar wellicht aantrekkelijker maken voor meer inschrijvingen. De beslissing is nog niet definitief. In de loop van november wordt de knoop doorgehakt.”

7.500 euro voor Beyond The Moon

Deze middag werd een deel van de opbrengst van vorige editie, goed voor een cheque van 7.500 euro, overhandigd aan Pascal Somers, manager en medestichtster van Beyond The Moon, een organisatie die vakanties organiseert voor ernstig zieke kinderen en hun familieleden. De organisatoren schonken ook 1.000 euro aan Hermes Atletiekclub Oostende voor de steun en de medewerking bij de organisatie.

(FRO)