Showhappening waterski volgend jaar in West-Vlaanderen

Redactie KW

De cel van Waterski Vlaanderen heeft de locatie en de organisatie voor het officieus Belgisch kampioenschap van het showwaterskiën toegekend aan Jabbeke.

Het is van 2012 geleden dat het West-Vlaams Showteam uit Jabbeke deze organisatie kon waarnemen. De showsite of het Klein Strand in Jabbeke is 350 meter lang en de hoofdsteiger ligt in de scherpste bocht. Geen gemakkelijke klus voor de deelnemende teams die gewend zijn om op grote watervlakken te waterskiën. “Aan de andere kant biedt de showsite wel enkele voordelen: een springschans, verschillende steigers, een strand om op aan te komen en vanaf 2018: een hotel op minder dan 50 meter van de startsteigers”, weet men bij Waterski Vlaanderen.

Momenteel hebben zes teams mondeling toegezegd om deel te nemen. Het zijn VVW Jachthaven Grimbergen, De Geelse Showskiërs Aqua Ski, WAP Maaseik, De Maasmasters, VVW Gierle als regerend kampioen en het plaatselijke West-Vlaams Showteam, dat dit jaar behoorlijk wat pech kende en volgend jaar beter hoopt te doen. Dat er een schans aanwezig is, is een groot voordeel voor de getalenteerde schansspringers uit Jabbeke. Uiteraard speelt het thuisvoordeel ook een grote rol. In de geschiedenis van de club verloor het nog nooit een thuiswedstrijd. Het wordt volgend jaar op zaterdag 25 augustus een spannende strijd. Ook de hoogst scorende act, kidsact en beste ballet zijn gegeerde trofeeën bij de teams.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier