Shoppingloop opent opnieuw kermisweekend in Oostkamp

Redactie KW

Jimmy Bultinck en Annelies Deketelaere winnen wedstrijd over een afstand van 10 km.

Na drie jaar afwezigheid werd er vrijdagavond in het verkeersvrije centrum van Oostkamp opnieuw een Shoppingloop georganiseerd. De loopwedstrijd was meteen de opener van het kermisweekend. Voor de eerste keer nam atletiekvereniging FLAC Oostkamp de organisatie op zich. Tot in 2015 was die nog in handen van ABAV Brugge. De organisatie mikte net als bij de vorige veertien edities op zo’n vierhonderd deelnemers. Omwille van wellicht het warme weer, zo’n 27 graden, waren er dat met ongeveer 250 op de vier verschillende wedstrijden wel wat minder.

Op de 10 km ging de zege bij de mannen naar Jimmy Bultinck. De marathonloper uit Aartrijke wordt getraind door Stijn Fincioen. Hij hield van bij aanvang het tempo hoog. Tijdens de eerste plaatselijke ronde kon Jonas Degroote uit Langemark zijn tempo bijhouden. Bultinck plaatste daarna een paar versnellingen waarna Degroote na ongeveer twee kilometer zag dat hij de leider niet langer kon bijbenen.

Bultinck, in voorbereiding van de marathon in Beiroet op 11 november of het WK voor militairen, kwam niet in moeilijkheden en was met 31’09” sneller dan Degroote (31’56”) en Tim Calliauw uit Sint-Kruis (32’21”).

Annelies Deketelaere uit Hooglede was de snelste dame in 36’00”. Melissa Nobus uit Tielt finishte als tweede (37’48”), de Brugse Peggy Claerbout werd derde (39’56”).

Verfrissend parcours

De organisatie had er alles aan gedaan, ondermeer met waterbeneveling langs het parcours, om de lopers te verfrissen. Het merendeel zocht waar het kon ook de schaduw op. De eerder gelopen 3,3 km werd gewonnen door Thomas Dekeyser uit Koekelaere voor Timothy Van Belleghem uit Veldegem en Bruggeling Maxim Daveloose. Lynn Dekeyser uit Koekelaere werd eerste dame voor Hilde Hindryckx uit Roeselare en Tessa Crois uit Brugge. Fee Libersens uit Aartrijke en Tys Debussche wonnen de wedstrijden voor jongeren over een afstand van 800 meter.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier