Sherling en Team Spartiate stoten in Brugge door naar finale Red Bull Neymar Jr’s Five

Het winnende team Sherling. (Stef de Bonne - KREW Photography).
Redactie KW

Het kwalificatietornooi van Red Bull Neymar Jr’s Five in Brugge leverde opnieuw twee sterke teams op voor de nationale finale in Brussel. Sherling en Team Spartiate waren de beste deelnemers in de Brugse indoorhall Garrincha.

Sherling en Team Spartiate behouden hun kans om België te vertegenwoordigen op de wereldfinale in het trainingsinstituut van Neymar Jr. in Brazilië. De wereldster zal overigens aanwezig zijn om al dat internationaal voetbaltalent in actie te zien.

Ruim 30 teams begonnen zaterdag in Brugge aan de afvalrace richting finale. Uiteindelijk streden Sherling en Team Spartiate in de finale. Sherling, een volledig Gents team, won uiteindelijk met 3-0. “Voor ons betekende de overwinning in de finale echt een revanche”, vertelt kapitein Mevsit Kilil. “We hadden immers de eerste wedstrijd van het tornooi tegen dezelfde ploeg verloren. We hebben dit jaar enkele nieuwe spelers en het was in het begin nog zoeken naar de juiste organisatie en de vlotte combinaties.”

“We zijn echt gegroeid in het tornooi. Met als climax natuurlijk de zege in de finale. Het ging heel vlot, ook al omdat de tegenstander te kampen had met enkele blessures. Wij zijn een vriendengroep die vroeger wel in de zaal en op het veld heeft gevoetbald, maar nu hebben we er geen tijd meer voor. Dus is het nu meer voor het plezier. Deze qualifier in Brugge was voor ons de perfecte voorbereiding om ook in de Belgische finale te schitteren. Dit is onze derde deelname aan Red Bull Neymar Jr’s Five en we mogen voor de tweede keer naar Brussel.”

Team Spartiate, een ploeg met spelers uit de omgeving van Brussel, was natuurlijk wat ontgoocheld door de nederlaag in de finale, maar de kwalificatie voor de nationale finale maakt veel goed. “Dat was vooraf ons doel”, zegt teamkapitein en coach Jaade Stitou, zelf drievoudig kampioen Belgisch taekwondo en vorig jaar in Brazilië met de RWDM Girls. “Tijdens de nationale finale kan alles. Je komt er tegen allemaal goede ploegen met veel ambitie. Dat heb ik vorig jaar geleerd toen we zelf in de vrouwencompetitie het tornooi wonnen en naar Brazilië uitgestuurd werden.”

Red Bull Neymar Jr’s Five zet telkens twee ploegen van vijf spelers tegenover elkaar. Een doelpunt voor het ene team betekent een speler minder bij de tegenstander. Die mag dus enkel nog toekijken. Eerst scoren is daarom heel belangrijk. Om dan de man-meer-situatie uit te buiten. Een uniek concept, samen bedacht met Neymar Jr. zelf. Tactisch denken en discipline zijn twee grote troeven.

De Belgische winnaar zal professioneel klaargestoomd worden voor de wereldfinale. Drievoudig futsalcoach van het jaar Karim Bachar zal het team tactisch op punt stellen en hij zal hen ook persoonlijk bijstaan in Brazilië als Eleven Sports Coach. Zaterdag 23 maart is er nog een kwalificatietornooi in Antwerpen. De nationale finale vindt plaats in Brussel op zaterdag 25 mei.(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier