Shakedown in Boezinge trapt rallyweekend op gang

21/06/18 om 07:56 - Bijgewerkt om 07:54

De shakedown voor de Ypres Historic Rally in Boezinge was woensdagavond de traditionele opener van het Ieperse rallyweekend.

Shakedown in Boezinge trapt rallyweekend op gang

De Ypres Historic Rally trekt komend weekend sinds lang opnieuw zijn tenten op in het centrum van Ieper. De shakedown blijft echter nog steeds in Boezinge. Van 19 tot 22 uur konden de deelnemers hun wagens aan een laatste test onderwerpen en dat lokte opnieuw heel wat kijklustigen.

Hoewel de Historic-wedstrijden elk jaar iets minder deelnemers tellen, waren de belangrijkste publiekstrekkers wel aanwezig. Paul Lietaer verzorgde opnieuw het spektakel met zijn Opel Manta 400, terwijl ook de passages van zijn belangrijkste tegenstanders, Didier Vanwijnsberghe (Toyota Celica 4WD) en Stefaan Stouf (Ford Sierra Cosworth), in de smaak vielen bij het publiek.

Van buitenlandse zijde liet vooral Nederlander Mats Van den Brand (BMW M3) zich opmerken. Ook Harri Toivonen (Ford Sierra Cosworth) was van de partij maar verder bleef de inbreng van de Europese toppers beperkt. De Spanjaard Dameto (Ford Sierra Cosworth) gaf al forfait.

In de nationale Historic-wedstrijd, dit jaar bekend als SAS Pils Ypres Classics Rally, was de opkomst iets groter. De deelnemers zijn dan ook vooral streekrijders, zoals favorieten Alain Vermeulen en Christophe Merlevede. Bij de outsiders kenden de Fransman Fréderic Chambon (Porsche 911) en de Brit Tim Pearcey (Ford Escort MK 2) motorproblemen. Ook Geert Lacour (Porsche 911) kreeg met mechanische pech af te rekenen.

Donderdagavond vindt de Qualifying Stage en shakedown van de Renties Ypres Rally plaats in Nieuwkerke.

(JDH)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!