Schaatser Mathias Vosté vestigt nieuwe Belgische records in Canada

04/12/17 om 10:04 - Bijgewerkt om 10:02

De Brugse schaatser verbetert zijn eigen prestatie op de 500 m. Ook op de 1.500 m vestigde hij een nieuw nationaal record.

Schaatser Mathias Vosté vestigt nieuwe Belgische records in Canada

© BELGA

Na het openingsweekend in Heerenveen en het vervolg in het Noorse Stavanger werd in het weekend de derde wereldbekerwedstrijd schaatsen in het Canadese Calgary verreden. Mathias Vosté begon er in de Olympic Oval voor een plaats in de finale van de mass start. Die haalde hij niet. De Bruggeling werd 14de.

Op de 1.500 meter schaatste Voste een nieuw persoonlijk record. Hij werd 25ste op 40 in 1:46.87. Een verbetering van zijn eigen record met bijna drie seconden en tevens goed voor een nieuw nationaal record. Voor de reis naar Canada had Vosté 1:49.67 als beste tijd achter zijn naam staan. Hij viel vooral op door zijn razendsnelle opening. De eerste 300 meter schaatste hij in 23.51.

Zondag verbeterde Vosté zijn record van vorige week op de 500 meter met drie honderdsten naar 35.43. Hij werd hiermee 26ste in de B-groep.

Komend weekend heeft een nieuwe wereldbekermanche plaats in het Amerikaanse Salt Lake City. Vosté zal er ondermeer aangemoedigd worden door twee andere schaatsers, namelijk Rino Vanhooren en Alexandra Danneel (Brugse Shorttrack Club) die daar actief zijn met de nationale shorttrackploeg.

(ACR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!