Schaatser Mathias Vosté opent met klasseringen in de middenmoot

05/01/18 om 19:39 - Bijgewerkt om 21:47

Met een twaalfde en een dertiende plaats opende Mathias Vosté vrijdag de Europese schaatskampioenschappen. Vosté boekte in Kolomna, ruim 100 kilometer ten zuidoosten van Moskou, zijn beste klassering op de 500 meter.

Schaatser Mathias Vosté opent met klasseringen in de middenmoot

Mathias Vosté. © BELGA

Op die afstand bleef Vosté vier tienden verwijderd van zijn recente Belgische record. Dat is heel verdienstelijk want die 35.26 seconden kwam tot stand op een hooglandbaan. Met 35.66 vestigde hij zich in de middenmoot van het veld.

De Nederlander Ronald Mulder was nog een pak sneller en werd in 34.80 de eerste Europese kampioen op de kortste afstand. De tweede en derde plaats gingen naar de Fin Mika Poutala en de Rus Pavel Koelizjnikov. Vier duizendsten van een seconde was het verschil tussen beide schaatsers (34.854 tegen 34.858).

De eerste continentale titelstrijd afstanden duurt tot en met zondag. De langste afstand (de tien kilometer voor de mannen en de vijf kilometer voor de vrouwen) staan niet op het programma. Volgend jaar wordt weer geschaatst om een EK sprint (twee keer 500 en 1000 meter) en een allroundkampioenschap, waarin wel de langste afstanden zijn opgenomen.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!