Sandrine Tas: tweede in marathon Berlijn, winnaar in marathon Parijs

Sandrine Tas triomfeerde in Parijs (c) P.R.
Redactie KW

De Oostendse Sandrine Tas, meervoudig Europees kampioene op piste en weg, realiseerde in minder dan twintig uur twee topprestaties op marathons in evenveel West-Europese hoofdsteden.

Bart Swings heeft de marathon van Berlijn gewonnen in 57’58” na een sprint met de Fransen Ewan Fernandez en Nolan Beddiaf. Het was zijn zesde Berlijn-winst. Tim Sibiet eindigde veertiende in 58’19”, Indra Medard finishte 46ste in 58’27”. Beide atleten van Zwaantjes RC Zandvoorde namen binnen het Chauvin Arnoux Racing Team aan deze marathon deel.

Bij de vrouwen kwam Zwaantje Sandrine Tas (1u09’16”) een halve teenlengte tekort om de marathon te winnen. De Duitse Katharina Rumpus won, Sandrine Tas werd tweede voor de Italiaanse Francesca Lollobrigida. Twee seconden later eindigde Tas’ clubgenote Stien Vanhoutte als dertiende. Zowel Tas als Vanhoutte namen deel binnen Powerslide Matter Racing.

Marathon Parijs

Daags na haar tweede plaats in Berlijn won Sandrine Tas (Zwaantjes RC Zandvoorde) de marathon in Parijs. Ze legde de afstand in 1u11’34” af en telde 4’40” voorsprong op de Française Maelanne Le Roux (Saint-Brieux) en de Duitse Katharina Rumpus (SSF Heilbronn) die in Berlijn nog een zuchtje sneller gefinisht had.

Bart Swings (Heverlee) won de marathon bij de mannen met één seconde voorsprong op de Fransman Nolan Beddiaf (Roller Inline Grand) en de Duitser Fzlix Rijhnen (ERSG Darmstadt). In Parijs reden mannen en vrouwen samen de marathon terwijl er in Berlijn een verschil van vier minuten was tussen beide startmomenten.

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier